Uncategorized

Deseta smotra Saveza izviđača Srbije


Na Adi Ciganliji u periodu od 27.jula do 5.avgusta održana je Deseta smotra Saveza izviđača Srbije. Smotra ima internacionalni karakter jer su osim izviđača iz Srbije na smotri i izviđači iz raznih krajeva sveta. Od Izraela, Omana, Švajcarske, Francuske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Švedske, Velike Britanije, Crne Gore, kao i iz mnogih gradova širom Srbije. Smotra je koncipirana  kroz četiri tematske celine: zaštita životne sredine, istorija i tradicija Srbije, kultura i nauka.


Učešće na  Desetoj smotri Saveza izviđača Srbije uzeo je i obrenovački odred izviđača “Zvezdan Nedeljković”.

Po dolasku i smeštanju u kampove svojih odreda, učesnici su radili na uređenju svojih kampova, pravljenju ograda i patenata koji će im olakšati život u kampu narednih dana.

Učesnici smotre su na prostoru Ade Ciganlije, kao i kroz ceo Beograd, imali priliku da obiđu muzeje, Kalemegdan, Avalu, učestvuju u radionicama na vodi i na taj način se bliže se upoznaju sa istorijom, kulturom, tradicijom i naukom Srbije. Pored toga  imali su mogućnost da se aktivno i radno druže kroz niz kreativnih radionica, vajarstva, izrade narukvica, torbi itd.

Načelnik saveza izviđača Srbije Nenad Jovanovski i izvršni direktor smotre Goran Radisavljević koji su kao najvažniji rezultat istakli zadovoljstvo dece svime što su videli u Beogradu.

Starešina Saveza izviđača Srbije Tanja Janković rekla je da joj je srce puno jer otvaranju smotre prisustvuje veliki broj ljudi.

– Veoma smo se potrudili da vam pripremimo dobar program, da se dobro zabavite, družite i upoznate naš glavni grad, ali isto tako da našim izviđačima pružimo mogućnost da upoznaju kulturu drugih naroda. Zbog toga je i moto naše smotre “Izviđaštvo za sve” – navela je Tanja Janković.

Deseta Smotre Saveza izviđača Srbije realizovana je uz podršku Grada Beograda i Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *